OXYDTRON Vízzáró és Javítóhabarcs
   
Meridian Trade - HOLTEN Hungary

Termék leírása:

Vízzáró és javítóhabarcs

Gyári, száraz, előkevert, cementbázisú, finomszemcsés vízzáró habarcs, külső és belső térbe.

 

 

Típusa: MSZ EN 998-2

Megnevezés:

Gyári, száraz, előkevert, cementbázisú, finomszemcsés vízzáró habarcs, külső és belső térbe.

Alkalmazási terület:

 A termék kültérben és beltérben egyaránt alkalmazható bármilyen típusú nedves, vizes falak utólagos vízszigetelésére, műemlékek, pincék, földalatti betonműtárgyak, szennyvíztározók és agresszív közeget tároló betontartályok, ivóvíztartályok stb. javítására, vízszigetelésére. Korrodált (elöregedett), összerepedezett, felfagyott betonfelületek javítására.

Felhasználási útmutató:

A száraz habarcsot fokozatosan megfelelő mennyiségű (kb. 0.26l/kg) tiszta hideg vízzel összekeverjük. A keverést kézzel vagy géppel, körkörös mozdulatokkal végezzük egészen addig, amíg nem kapunk egy homogén csomómentes masszát (5 perc). Utána pihentessük 5 percig és ezután ismételten keverjük 5 percig. Ha a csomagolt anyagnak csak egy része kerül felhasználásra, akkor is keverjük be a teljes száraz keveréket, vagy szárazon keverjük össze a zsák tartalmát, mert előfordulhat, hogy a habarcs szállítás közben alkotóelemeire bomlik. A habarcsot ne vegyítse semmilyen más kötőanyaggal.

 

 Figyelem: A kész keverékhez ne adjuk pótlólagosan vizet a habarcs hígítása érdekében. Minden alkalommal, amikor a habarcs kezd megszilárdulni bedolgozhatóságát újbóli keveréssel tartsuk fenn.

 

Felületelőkészítés: A javítandó (szigetelendő) felületet alaposan meg kell tisztítani minden a felületen található szennyeződéstől (por, zsír, színezőanyagok) valamint a nem kellően stabil málló részektől. A felületet vízzel nedvesítsük, erre a legjobb módszer a magasnyomású tisztítás. Az előkészített habarcsot felvihetjük a felületre géppel vagy kézzel. Gépi vakolásnál figyelembe kell venni, a felhasználási útmutatóban leírt keverési módszert (egy lépcsős vakológéppel nem hordható fel). A felhordás után a felületet egyengető szerszámmal tömörítsük, illetve egyengessük. A részben megszilárdult felület kézi simító segítségével önmagában simítható.

 

 

Technikai adatok:

 

Nyomószilárdság:65 N/mm2

Tapadószilárdság: 1.5 N/mm2

Vízzáróság 5mm-től: 5bar

Oldódó krómtartalom: kevesebb, mint 0.0002%

Felhasználási hőmérséklet:-5- +30C

Maximális rétegvastagság:70mm

Felhasználhatóság: (bekeveréstől számított) 3.5 óra 20C-on

Osztályozás: R4

Kiadósság: Kb. 19-20 kg/m2/cm

 

Általános tudnivalók:

A bedolgozást a hatályban lévő építőipari szabványok, előírások szerint kell végezni. A frissen felhordott területet az erős napsugárzástól, csapadéktól védeni kell. A friss vakolat a szerszámokról vízzel lemosható. A magszilárdult vakolat bármilyen felületről csak mechanikus úton távolítható el. Speciális igény esetén keresse a forgalmazót.

 

Tárolás:

A cementel megegyező módon száraz, fedett helyen, bontatlan csomagolásban.

Felhasználható:

A tárolási előírások betartása mellett a gyártástól számított 12 hónapig.

Egyéb információk:

Csak teljesen üres papírzsák tehető papírhulladék gyűjtőbe. A megkötött termékmaradványok építőipari hulladékként kezelendők.