OXYDTRON működése

Hatásmechanizmusa a cement kötésekor lejátszódó kémiai reakciók sorrendjének változásán alapul, melyek fizikai átalakulást eredményeznek. Az Oxydtron® összetevői víz jelenlétében hatnak a régi beton és más porózus szerkezetű, az építőiparban használatos anyagok szerkezetére, és ott vegyi reakciókat indítanak el.
A vegyi reakciók eredményeként, új oldhatatlan vagy nehezen oldható vegyületek jönnek létre, amelyek kikristályosodva kitöltik a kapillárisokat, makropórusokat, és mikro repedéseket. A betonban lévő szabad mész és víz nem oldható, szilárd kristályos anyaggá válik. A folyamat végén a pórusok átmérője 10-7 alá süllyed, és megváltozik a beton szerkezete.

A normál beton 70% makro-, és 30% mikropórust tartalmaz. Az Oxydtron® adalékszerrel ez az arány megfordul, és jelentősen eltolódik. 3% makro- és 97% mikropórus keletkezik, ami vízállóságot, és vegyi ellenállóságot tekintve kiváló, nem beszélve a beton tűzállóságáról. A mesterségesen kialakított mikropórusok valamivel nagyobbak, mint a vízmolekula, de az ott található felületi feszültség nem engedi át rajtuk a vízrészecskéket. Az így kialakított molekuláris szita szűri meg a nagyobb molekulákat (mint pl. szerves savak, alkaloidák és zsírok.) A pórus átmérő csökkenés növeli a folyadék- és gáz nyomását a belső pórusokban, ezáltal véd a víz, gáz és elektrolitok további behatolása ellen.

Ezen túl a beton olyan fizikai átalakuláson megy végbe, ahol megváltozik az energetikai rendszere, stabilitása oly mértékben megnő, hogy a környezetének romboló hatásaira egyszerűen kevésbé reagál (víz, tűz, sav, lúg, olaj, fagy).

A hagyományos betonnál a hidrotációs hő miatt korlátozott a cementfelhasználás (max: 450 kg), míg az oxydtron nanocenent alkalmazásával a cementfelhasználás akár 1000 kg is lehet. Az oxydtron betonnál a hidrotációs hőfejlődés egy hőcsúcsként jelenik meg, mely csupán 2 percig tart. Ez a tulajdonsága lehetővé teszi a nagytömegű betonozást, a beton megégése és összerepedezése nélkül.
Az Oxydtron nanocement, mint adalékszer aktivátorkét működik a cement és az egyéb ásványi anyagok között, ezért minden összetevőtől függetlenül nem % -os arányban, hanem azonos mértékben (köbméterenként 10 Kg) adagoljuk a betonhoz. Extrém felhasználási körülmények esetén (fagypont alatt és 25 fok felett) az adalékszer mennyisége 5 kg-al növelhető annak érdekében, hogy a folyamat gyorsabban végbemenjen.
Az Oxydtron beton keverési ideje minimum 15 perc, de ebbe beleszámít a mixerben történő keverés is, ami lehetőleg gyors fordulaton történjen.

Az Oxydtron ® termékek alkalmazásának ELŐNYEI:

 • a sűrűség 20 – 25 %-os növekedése ( beton esetében 2200 kg/m3 – ről 2500 kg/m3 – re ), ami nagyobb szilárdságot eredményez.
 • a betonsűrűség növekedés és az Oxydtron® anyag felszínén kialakuló 0,006 mm vastagságú oxidréteg együttes hatásaként 100% a vízzáróság édesvíz, tengervíz, talajvíz esetén
 • ugyanez a 0,006 mm vastagságú oxidréteg,amely nem engedi a klór és kén vegyületeket az anyagba behatolni
 • 20-500 % -kal növekszik a rugalmasság (Hajlítószilárdság a vízzáró habarcs esetén 9 N/mm2 – nél nagyobb)
 • a C20-25 beton terhelhetősége vízszintesen 4 szerese, függőlegesen 7 szerese a hagyományos betonnak.
 • 60%-kos repedés ellenállóság növekedés ( gátak, híd esetében nagyon fontos)
 • zsugorodás csökkenés 50%-ig
 • vízzáróság 9 bar nyomásig 100%-os
 • fagyállóság növekedés 350 ciklusig
 • acél esetén 100%-os korrózió védelem
 • 25 % nyomószilárdság növekedés
 • Szükségtelenné teszi a polimer bázisú és egyéb adalékanyagok használatát (üvegszál, képlékenyítő, fagyálló adalék stb)

AZ Oxydtron® NEM MÉRGEZŐ, NEM TOXIKUS, NEM GYULÉKONY ÉS NEM ROBBANÁSVESZÉLYES

A KIVITELEZÉSI MUNKÁLATOK KÖZBEN FELESLEGESSÉ VÁLNAK RENDSZABÁLYOK

AZ Oxydtron ® TERMÉKEK A NEMZETKÖZI ENGEDÉLYEZÉSI ELJÁRÁSOKAT KÖVETŐEN RENDELKEZNEK AZ ELŐÍRT ENGEDÉLYEKKEL.