OXYDTRON anyagok

A beton és más építőanyagok szerkezetét védő fagy, sav, lúgálló, vízzáró, tűzálló javító, felújító anyag és beton adalékszer

Az Oxydtron® anyagok cement bázisú, por állagú, cementhabarcsok illetve adalékszerek, amelyek

  • a porózus szerkezetű építőipari anyagokat (pl. régi tégla, beton, mészkő, gázbeton) képesek rekonstruálni /felújítani, újjáalakítani/ utólagos vízszigetelésként vízzáróságot biztosítani
  • szerkezetük mélyébe hatolva ellenállóvá teszik őket az agresszív közegekkel szemben.(savak, lúgok)
  • csökkentik a repedések kialakulásának veszélyét
  • 100%-os vízzáróságot biztosítanak,
  • megakadályozzák a beton korróziót, valamint az acélbetét korrózióját.

Alkalmazhatóak: Utólagos vízszigetelésre vizes, salétromos és penészes falaknál. A technológia alkalmazásánál nincs szükség a fal szárítására, mert a vizes falban lévő vizet a kristályosítási folyamatban felhasználja. Vízzáró, saválló, fagyálló, lúgálló, tűzálló vagy öntömörödő beton készítésénél csupán az Oxydtron betonadalékszert kell használni, mert ezzel az egy adalékszerrel - ami a kristályosodási folyamatot megváltoztatja - a beton minden paramétere megváltozik.

Régi, felfagyott beton javítása esetén a felületre felvitt 3-5 mm vastag oxydtron® vízzáró és betonjavító habarcs réteg, 50 – 500 mm mélységbe újrakristályosítja azt. Így víz, tengervíz, talajvíz valamint olajszármazékok ellen teljesen vízzáróvá teszi a betont, valamint nagymértékben növeli a sav, lúg és más kémiai vegyületekkel szembeni ellenállóságot. Ideális anyag épületek utólagos vízszigetelésére, penészes falak kezelésére. Salétromos fal kezelésénél nem kell a sókat eltávolítani a falból, mert az részt vesz a kristályosítási folyamatban. A vizes falak előnyt jelentenek az utólagos vízszigetelési technológia alkalmazásánál, mert az újra kristályosítási folyamat csak vizes falban megy végbe. Hidak, alagutak, régi betonszerkezetek beton javításánál, és a korrózió által tönkrement beton javításánál a tapadás olyan tökéletes, hogy azt nem lehet letépni a felületről, inkább a régi betonból szakad ki egy darab.

Frissbeton készítésénél ezzel az egy adalékszerrel készíthetünk vízzáró ( vízhatlan ), fagyálló, saválló, lúgálló, tűzálló valamint öntömörödő betont, mert a többlet víz hozzáadása nem okoz szilárdság csökkenést, csak lassítja a kötést. Minden más adalékszer hozzáadása a betonhoz TILOS! A legjobb folyósítószer.

A kötési folyamat megváltoztatásával megváltozik a bedolgozhatósági idő is. Nem kell attól félni, hogy beleköt a beton a betonkeverő mixerbe. Az oxydtron beton akár nyolc órán keresztül is bedolgozható, a lényeg az, hogy közben folyamatosan keverni, mozgatni kell. Minél tovább keverjük annál tökéletesebb lesz. A hozzáadot vizet szinte 100% - ban felhasználja a kristályosodási folyamathoz, (természetesen ehhez biztosítani kell mindazon feltételeket, melyek megakadályozzák a vízvesztést) a zsugorodása nagymértékben csökken és a felületen nem jelennek meg mikrorepedések.